1.12.2016 Ensimmäinen

Peking

Peking

On aamu ja makaan Hillcristissä, Aucklandissa kaverini kaverin makuuhuoneessa, jossa meidän on vielä määrä olla yksi yö. On joulukuun ensimmäinen, suomessa vielä viime kuun viimeinen. Varasimme eilen yöbussin Rotoruan kautta Wellingtoniin ja aiomme olla maan pääkaupungissa muutaman yön. Tänään menemme Takapunaan, rannalle katselemaan tulivuoria, sulanutta laavaa ja merta. Marraskuussa päättyi kevät ja nyt lämpöä on yli kaksikymmentä astetta.

Matka on ollut pomppuinen ja värikäs. Lentomme peruuntumisen jälkeen jännitimme oikeastaan aika paljon sitä, miten tulevan pitää. Lento Helsinki-Vantaalta Arlandaan olikin myöhässä yli puolituntia mikä tarkoitti tunnin vaihtoajalla katastrofia. Lennon piti lähteä kaksikymmentä yli, olimme perillä 10 yli. Kukaan ei osannut sanoa mitään siitä odottaako kone vai ei, kehotettiin vain kiirehtimään minkä jaloistaan pääsi. Onni onnettomuudessa uutta reittimäistä ei tarvittu, vaan he odottivat meitä, joskin vastahakoisen tuntuisesti. Edessä oli 10 tunnin lento Pekingiin, jossa 14 tunnin odotus lentokentällä. Piipahdimme Tianmininaukiolla ja söimme luonaan lähiravintolassa. Palasimme takaisin kentälle, jossa odottelimme nuutuneina lentoamme. Edessä oli 12 tunnin lento Aucklandiin, Uuden-Seelannin isoimpaan kaupunkiin. Turvatarkastukset menivät hyvin, ja ihmiset olivat ystävällisiä. Saavuttuamme hakemaan laukkujamme vastassa oli yllätys tai sinänsä ei. Laukkuja ei tullutkaan.

 

 

Olemme edelleen, kolmatta päivää ilman laukkujamme. Siitä huolimatta Auckland on kaunis. Pieni, suuri kaupunki. Ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita. Kaikkialle on helppo mennä, mikään ei tunnu vaikealta. En ole ikinä ollut näin lähellä etelämannerta. iltaisin taivaalla näkyyy vain muutama tähti, tähtikuviot näkyvät pohjoisella puoliskolla.
Meren rannalla ihmiset tulivat kertomaan tulivuorten historiasta ja varoittelivat auringosta. Auringon laskiessa mietin kuinka se sama aurinko kääntyy nyt suomeen ja siellä alkaa kohta sarastaa aamu. Kotona huomaan kuinka Korkealta paistava aurinko poltti nenänpään kesän ensimmäisenä päivänä.

 

ps lisää kuvia tulossa myöhemmin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *