7.10.2016 Kohti Christchurcingia

Laivamatka kesti nelisen tuntia pohjoissaaresta eteläsaareen

Laivamatka kesti nelisen tuntia pohjoissaaresta eteläsaareen

 

Eteläsaarella ei kulje enää halpabussiyhtiöitä, mikä vaikeuttaa budjettimatkaamistamme. Mietimme liftaamista, ja sohvasurffausta. Pistämme usealle ihmiselle viestejä erilasille foorumeille: haemme sohvasurffauspaikkoja Chriscthurcista ja Pictonista. Haemme Wwooffaus ja Helpx paikkoja Greymouthista ja Queenstownista, jonne aiomme siirtyä joulukuun kymmenes. Olemme saaneet kaikkiin kyselyihimme sorry-no -vastaukset, ja se alentaa mieltä.

Toisaalta meillä molemmilla on edelleen rahaa säästössä emmekä juuri käytä sitä muuhun kuin asumiseen, liikkumiseen ja ruokaan ja juomaan. Emme kummatkaan erikoisemmin harrasta shoppailua, vaikka minun pitäisi käydä ostamassa itseasiassa pari mekkoa koska unohdin kaksi lempimekkoani Aucklandiin Sarahin luokse. Hän lupasi toimittaa ne kyllä minulle kunhan asetun aloilleni, mutta siitä ei ole minkäänlaista varmuutta milloin se tapahtuu.

Vapaa-ajalla olemme käyneet taidenäyttelyissä ja museoissa. Täällä museoiden, kirjastojen ja muiden julkisten rakennuksien taso on aivan eri luokkaa kuin Suomessa. Niihin laitetaan rahaa, ilmastointi toimii, arkkitehtuuri vaikuttaa ensisilmäykseltä järkevältä, toimivalta ja kauniilta. Museot ovat ilmaisia, joten ne ovat olleet hyvä lisä budjettimatkustamiseemme.

 

img_2386Pictonissa yövymme dormissa. Vasta päästyämme hostellin wi-fiin huomaamme, että molemmat henkilöt Pictonista, joille laitoimme viestiä sohvasurffauspaikasta olisivat hyväksyneet meidät luoksemme. Nyt on kuitenkin liian myöhäistä.

Seuraavana aamuna Lähdemme Chrischurchiin. Ilma on lämmin ja koestea. Vuoret muuttuvat jyrkemmiksi mitä etelämmäksi tulemme. Teillä on maatöitä alkumatkasta lähes parinkymmenenmetrin välein. En tiedä johtuuuko sekin maanjärityksistä, vai jokavuotisista tienparannustöistä. Bussikuski puhuu välillä mikkiin, mutta emme saa mitään selvää hänen aksentistaan. Kolmen tunnin päästä taivas aukeaa ja tulee ensimmäinen sade.

Bussimatka kestää yhdeksän tuntia eikä bussissa ole vessaa. Pysähdymme välillä kylien ravintoloissa. Tiet ovat mutkikkaat ja sateesta liukkaat. Maisemat henkeäsalpaavia.

Bussimatkan maisemat

Bussimatkan maisemat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *